Thuis Nieuws

Waarom het tijd is om Flexibiliteit op de werkplek te omarmen

Certificaat
Van goede kwaliteit het bureau van de bureaumanager voor verkoop
Van goede kwaliteit het bureau van de bureaumanager voor verkoop
Klantenoverzichten
Dank aan het grote product van cosyfurniture. Wij houden zo veel van onze nieuwe bureauruimte. Zij werkstationbureaus helpen ons veel, zeer goede kwaliteit en kleurrijk!

—— Sport Één Inc.

Wij zijn Filippijns bedrijf met een nieuw bureaugebouw, zoeken wij vele leveranciers van China om ons bureaus aan te bieden. Finially wij gekozen Comfortabel als leverancier om ons personeelsbureaus, de bureaus van de directeurscabine etc. aan te bieden. Eigenlijk, stelden hun producten ons, zeer geen mooie bureaus en kabinetten teleur. Dank!

—— De Groep van het pionierspunt

Dankzij uw producten van goede kwaliteit, zijn ze goed te verkopen in onze nieuwe showroom. Ik wil nog een aantal manager-desks in middelgrote maten wanneer we onze volgende container in april bestellen. Misschien hebben we twee 40hq-containers nodig, hopelijk kun je ons wat meer korting aanbieden!

—— Ulife Furniture Co.ltd

We hebben een heel gelukkig bezoek gebracht aan dit bedrijf, hun fabrieksgebouw is erg goed, het zijn moderne gebouwen, veel beter dan andere suppilers die ik heb bezocht. Ik denk dat ik ze kan vertrouwen na het zien van hun fabriek en hun uitrusting!

—— Zhige Interior Group

Ik ben online Chatten Nu
Bedrijf Nieuws
Waarom het tijd is om Flexibiliteit op de werkplek te omarmen
Waarom het tijd is om Flexibiliteit op de werkplek te omarmen
Werkplekafspraken spelen een belangrijke rol in het welzijn en de prestaties van werknemers. Na verloop van tijd hebben werkruimtes veranderingen omarmd en een trend die als winnaar naar voren komt is flexibele werkafspraken

Volgens een rapport uit 2018 uitgegeven door het ministerie van MFK (Singapore of Ministry of Manpower), verstrekken meer werkgevers flexibele werkafspraken op zowel formele als ad-hocbasis. Meer bedrijven zijn ook vooruitstrevend geweest in het verstrekken van jaarlijkse vakantierechten en werkweekpatronen. In 2018 bleef het merendeel van de bedrijven verlofvoordelen bieden die verder gingen dan de verplichte vereisten, met name het huwelijksverlof en het zorgverlof in de familie.

Het rapport getiteld 'Arbeidsvoorwaarden' geeft de algemene arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden in Singapore weer, met name flexibele werkregelingen, verlofrechten, werkweekpatroon en ziekteverzuim. Het omvat ook een studie naar de impact van verschillende werkplekpraktijken op het personeelsverloop.

Waarom flexibele werkruimten zo voordelig zijn

Het rapport geeft aan dat het hebben van flexibele werkafspraken die werknemers flexibiliteit bieden en biedt, cruciaal is om de kans te verkleinen dat werknemers ontslag nemen. Dit zou vooral het geval zijn voor werknemers met belangrijke verplichtingen zoals gezinsverantwoordelijkheden. Het aanbieden van FWA's stelt werknemers in staat eenmaal door andere toezeggingen te worden tegengehouden om te werken. Bedrijven kunnen op hun beurt werknemers behouden en aantrekken, waardoor ze kunnen profiteren van een groter aantal talenten.

De groei onthullen

In het rapport werd geconstateerd dat de bouwsector de grootste stijging kende (+6,8 procent) en dat de diensten dicht achterop liepen (+6,1 procent) door flexibele werkafspraken te maken. Sterker nog, meer ondernemingen hebben formele FWA's meer gevarieerd, aangezien het aantal bedrijven dat slechts één formele FWA aanbiedt, is gedaald, terwijl ten minste twee formele FWA's zijn toegenomen. De verschuiving van slechts één FWA naar ten minste twee FWA's werd waargenomen in alle brede sectoren.

"Meer bedrijven erkennen het belang en de voordelen van FWA's, aangezien het aandeel van bedrijven die geen formele FWA's aanbieden is gedaald van 50 procent in 2017 tot 47 procent in 2018. De daling was te zien in alle brede sectoren, met diensten die een steile daling registreren. 3,6 procent tijdens de productie (-2,6 procent) en de bouw (-1,8 procent) zag gematigde dalingen, "aldus het rapport.

https://www.topazfurniture.com.au/blog/why-its-time-to-embrace-workplace-flexibility

Bartijd : 2019-03-04 11:42:53 >> Nieuwslijst
Contactgegevens
Dongguan Fuxing Furniture Co., Ltd.

Contactpersoon: Mr. Daniel

Tel.: +86 136 2261 4833

Direct Stuur uw aanvraag naar ons (0 / 3000)